Humanitarna akcija Solidarnost na djelu – „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!“

Humanitarna akcija Solidarnost na djelu – „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!“


26/09/2023

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i ove godine provodi najveću zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2022“ koja se odvija pod sloganom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!“.

Akcija se provodi od 13. listopada 2022. godine, a namijenjena je najsiromašnijim članovima lokalne zajednice. Tradicionalno se prikuplja odjeća, obuća, hrana, higijenske potrepštine te novčana sredstva.

Akcija je odobrena od strane  Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko baranjske županije a donacije se mogu uplatiti na poseban račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d. ili putem uplatnica.


IBAN: HR51 2340 0091 5111 9917 1

U centru Petrijevaca, ispred zgrade Općine, 13. listopada bio je postavljen štand na kojem su građani mogli preuzeti uplatnice, te direktno donirati financijska ili materijalna sredstva (odjeća, hrana, higijenske potrepštine).

Kao i prethodnih godina prikupljena financijska sredstva namijenjena su za djecu slabijeg imovnog statusa, za školske ili druge potrepštine, školske izlete i ekskurzije, kao i za  kupnju hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i dr. za naše najsiromašnije, koji nemaju niti za osnovne životne potrebe.

Također, tijekom cijelog mjeseca listopada, svi oni koji žele, mogu donirati hranu (brašno, ulje, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, dječju hranu i sl.), higijenu, deke, pokrivače, odjeću, obuću, dječju opremu, školski pribor i dr. u Crveni križ Valpovo na adresi Prilaz Crvenom križu 2, Valpovo.