Početak radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Početak radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda


28/05/2023

U srijedu, 10. svibnja, započela je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za područje Općine Petrijevci i Bizovac, te prigradskog naselja grada Valpova, Ladimirevaca, a vrijednost uređaja je 6.000.000,00 eura.

Općina Petrijevci je uložila više od 300.000,00 eura za sustav odvodnje otpadnih voda prije potpisivanja ugovora za Aglomeraciju Valpovo-Belišće vrijednog 42.000.000,00 kuna.

Gradovi i općine ovim ugovorom obvezali su se platiti 3,89% vrijednosti radova na njihovom području što za Općinu Petrijevci iznosi 210.000,00 eura koje Općina redovno podmiruje.

Osim ovih sredstava Općina Petrijevci će prilikom priključivanja stambenih i gospodarskih objekta platiti oko 70.000,00 eura za svu potrebnu dokumentaciju, što znači da će se građani i gospodarstvenici priključiti besplatno na sustav odvodnje otpadnih voda.

Otvaranju radova nazočila je ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima, Josip Miletić, dožupan Osječko-baranjske županije, Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci, načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, predstavnici tvrtke Dvorac d.o.o Valpovo i tvrtke Hidrobel Belišće, predstavnici Grada Belišća i izvođači radova.

Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_1
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_2
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_3
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_4
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_5
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_6
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_7
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_8
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_9
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_10
Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda_11