Obilježavanje Dana Općine u osnovnoj školi Petrijevci

Obilježavanje Dana Općine u osnovnoj školi Petrijevci


28/05/2023

Općina Petrijevci 17. travnja 2023. obilježila je svoj 30. rođendan. Kako bismo pokazali koliko nas oduševljava mjesto u kojemu živimo i tako dali svoj obol ovoj obljetnici odlučili smo pokazati svoju kreativnost, inovativnost i aktivnost. Organizirali smo Petrijevačke igre, modnu reviju, a sudjelovali smo i u kulturno-umjetničkom programu.

Petrijevačke igre športski su događaj koji su osmislili učenici sadašnjih osmih razreda. Cilj je potaknuti učenike, a i druge, da se natječu u raznim športovima. Ove su godine to  bile igre graničara, povlačenja užeta i skoka u vreći. Savršen događaj za dobru zabavu, navijanje i smijeh pod vodstvom učiteljice Katarine Stojković.

Modna revija, u koju su voditeljice Ksenija Kostelac i Monika Barbara Bogdanić uključile i KUD Nikola Šubić Zrinski bila je pun pogodak. Predvorje škole pretvorilo se u pravu modnu pistu kojom su ponosno koračali uglavnom učenici, ali i neki djelatnik škole. Bila je to i prigoda da se predstave učenici koji idu na izvannastavnu aktivnost Dizajn i izrada nakita pod vodstvom učiteljice Martine Ižaković. Modna je revija samo dio ogromnog projekta „Moda“ koji će biti završen 30. svibanj za Dan škole.

Umjetnost je širok pojam. Da smo nadareni i za glazbu i ritam to je već općepoznata stvar, jer nastup glazbeno-liturgijske skupine pod vodstvom vjeroučitelja Davora Šamadana u kulturno-umjetničkom programu nije bio prvi, a naši ritmičari pod vodstvom učiteljice Ksenije Kostelac pobrali su ogroman pljesak.

Za kraj, za 30. rođendan, odlučili smo našoj Općini pokloniti jednu malu slobodnu knjižnicu koja od 20. travnja. krasi dio travnjaka uz fontanu u centru Petrijevaca. Ideja je to naše knjižničarke Ljiljane Cecelja. Upute za upotrebu nalaze se u knjižnici, a bitno je da radi 24 sata i da je može koristiti svatko jer nema upisnine.

Osnovna škola obilježila za Dan Općine_1
Osnovna škola obilježila za Dan Općine_2
Osnovna škola obilježila za Dan Općine_3
Osnovna škola obilježila za Dan Općine_4
Osnovna škola obilježila za Dan Općine_5
Osnovna škola obilježila za Dan Općine_6