Zaželi - ostvari u Petrijevcima

Zaželi - ostvari u Petrijevcima


30/10/2020

U ponedjeljak, 08. siječnja 2018. godine u Vukovaru, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava za projekt „Zaželi – ostvari u Petrijevcima“ kojim je Općina Petrijevci ostvarila potporu iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.728.401,70 kuna.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju prošle godine objavilo je otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ukupna alokacija natječaja iznosi 400.900.000,00 kn, a financira se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Projektom „Zaželi – ostvari u Petrijevcima“ biti će obuhvaćeno 15 žena koje će se u razdoblju od 24 mjeseca skrbiti za 60 korisnika i to starijih osoba na području Općine Petrijevci. Projekt je u 100%-tnom iznosu financiran iz EU sredstava.

Partneri na projektu su LAG Karašica, koji će biti zadužen za uspješnu provedbu projekta, a čiji je voditelj i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Vrbanic također sudjelovao na svečanosti dodjele Ugovora, te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Valpovo koji će ulogu imati u odabiru korisnica tj. 15 žena koje će biti zaposlene na projektu, te odabiru krajnjih korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Provedba projekta započinje od dana potpisivanja Ugovora i traje ukupno 30 mjeseci.