Uvodna konferencija projekta Zaželi-ostvari u Petrijevcima

Uvodna konferencija projekta Zaželi-ostvari u Petrijevcima


16/12/2018

Uvodna konferencija projekta „Zaželi-ostvari u Petrijevcima“ održana je u petak, 23. veljače 2018. godine, u Lovačkom domu u Petrijevcima.

Projekt ukupne vrijednosti 2.728.401,70 kn financira se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Kroz projekt će se na dvije godine zaposliti 15 teže zapošljivih žena na području Općine Petrijevci, koje su odabrane temeljem Oglasa za zapošljavanje uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te su započele sa osposobljavanjem za zanimanje: njegovateljica, a nakon što steknu uvjerenje bit će zaposlene na poslovima pomoći u kući za 60 korisnika, prvenstveno starijih i nemoćnih osoba, iz Petrijevaca i Satnice.

Nazočnima su se obratili; u ime korisnika projekta Općine Petrijevci, načelnik Općine Ivo Zelić, u ime partnera; HZZ voditeljica Ispostave Valpovo Lidija Vidošić, te u ime Centra za socijalnu skrb Valpovo  ravnateljica Janja Oklopčić.

Aktivnosti projekta predstavila je voditeljica projekta Ivana Zečević.

Projekt su pripremili Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o. zajedno sa LAG-om Karašica koji je ujedno i partner na projektu zadužen za vođenje projekta i administraciju.