Potpisani ugovori o radu iz programa Zaželi

Potpisani ugovori o radu iz programa Zaželi


19/10/2018

U petak, 1. lipnja 2018. godine petnaest žena, koje su odabrane za korisnice programa Zaželi na području Općine Petrijevci, potpisale su ugovore o radu na razdoblje od 24 mjeseca. Ugovore je u ime Općine Petrijevci kao nositelja projekta "Zaželi -ostvari u Petrijevcima" potpisao općinski načelnik Ivo Zelić koji je tom prigodom naglasio kako je on iznimno zadovoljan sa provedbom projekta, te poželio uspjeh i sreću ženama, koje će kao njegovateljice skrbiti za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u Petrijevcima i Satnici.

Predsjednik Općinskog vijeća i voditelj LAG-a Karašica, koji je partner na projektu, Ivan Vrbanić upoznao je korisnice sa njihovim pravima i obvezama na projektu i poželio uspjeh u radu u slijedeće dvije godine, te predstavio projektni tim koji će im biti na raspolaganju i pomagati im u provedbi i to voditeljicu projekta Ivana Zečević, asistenticu Zdenku Koški i koordinatora Denis Fekete.

Projekt "Zaželi - ostvari u Petrijevcima" ukupne je vrijednosti nešto više od 2.7 mil. kuna, a u 100%-tnom iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.-2020..

Korisnice su od početka projekta, od siječnja ove godine, uspješno završile usavršavanje za zanimanje njegovateljica, koje će im u vremenu nakon završetka projekta pomoći u pronalaženju zaposlenja i povećati konkurentnost na tržištu rada, te su im uručeni bicikli kojima će obilaziti krajnje korisnike na projektu.