Nove kreacije treće generacije

Nove kreacije treće generacije


19/10/2018

U Muzeju Mimara u Zagrebu, dana 23. srpnja 2018. godine, uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz javnog poziva "Umjetnost i kultura 54+".

Projekt Općine Petrijevci pod nazivom "Nove kreacije treće generacije" odabran je za financiranje sa još 39 prijavitelja od ukupno 184 prijava na ovaj Javni poziv.

Na svečanoj dodjeli ugovor je primio općinski načelnik Ivo Zelić iz ruku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića.

Na svečanosti u Zagrebu bio je nazočan i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Vrbanić, ujedno i voditelj LAG-a Karašica, koji je zajedno sa GD Crvenog križa Valpovo i Eko-etno udrugom "Zlatne ruke" Petrijevci, partner na projektu.

Vrijednost projekta je 665.369,22 kuna uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%.

Projekt je sa provedbom započeo danom potpisa ugovora i traje 12 mjeseci tijekom kojih će se osobama starijim od 54 godine sa područja Općine Petrijevci i Grada Valpova približiti različiti pristupi kulture i umjetnosti kroz radionice, posjet kulturnim institucijama i događajima, organizacijom umjetničkog kampa i kulturnih manifestacija.