Strateškim planom ubrzati razvoj turizma u Petrijevcima

Strateškim planom ubrzati razvoj turizma u Petrijevcima


28/05/2023

Općina Petrijevci, potaknuta trendom bržeg i boljeg razvoja turističke djelatnosti, te potrebama pravnih i fizičkih osoba koje se žele baviti turizmom, pokrenula je izradu Strateškog plana razvoja turizma na području Općine Petrijevci za razdoblje do 2027. godine.

Za izradu Strateškog plana odabrana je tvrtka NFM Consulting d.o.o. iz Osijeka koja je na radionici, koja je u petak, 15. ožujka 2019. godine održana u Vijećnici Općine Petrijevci, prezentirala temeljne postavke Strateškog plana, opće podatke na kojima će se temeljiti razvoj turizma, te prioritete i ciljeve.

Mario Marolin i Gordana Stojanović u ime izrađivača prezentirali su i potencijalne projekte na kojima će se bazirati razvoj cijele Općine kada je u pitanju turizam, turistička djelatnost, a s time i cjelokupni gospodarski razvoja Općine Petrijevci.

Na radionici su sudjelovali predstavnici javnog sektora, udruga, OPG-ova i gospodarstvenici koji su iznijeli svoja mišljenja i projektne ideje koje će biti sastavni dio Strateškog plana.

Općina Petrijevci će razvoj turizma u budućem desetgodišnjem razdoblju temeljiti na bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini, bogatoj tradiciji i povijesti.

Svi zainteresirani subjekti sa područja Općine Petrijevci koji se još uvijek žele, sa svojim idejama, uključiti u izradi Strateškog plana mogu to učiniti osobno u Općini Petrijevci ili putem nekog od kontakata sa Internet stranice Općine.

Izrada Strateškog plana se financira iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 iz Mjere 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralni područjima“.

Strateški plan za razvoj turizma 2019_1
Strateški plan za razvoj turizma 2019_2
Strateški plan za razvoj turizma 2019_3