Program predškole u dječjem vrtiću „Maslačak“ Petrijevci

KORONAVIRUS

U slučaju krizne situacije obuhvaćene COVID-19 virusom kontakt za građane:
Info mobitel: 098/339-299, e-mail: ivo.zelic@petrijevci.hr

Program predškole u dječjem vrtiću „Maslačak“ Petrijevci


04/06/2020

Dječji vrtić „Maslačak“ Petrijevci, svake godine, pa tako i ove 2019., osim redovnog, provodi i kraći program predškole. Provođenje programa traje četiri mjeseca  i to od 01.02.-31.05.

Ove, 2019g. godine, polaznika kraćeg programa predškole je bilo nešto manje nego prethodnih godina. Kraći program predškole je pohađalo 12-toro djece godišta 2011.-2013. Desetoro djece je iz Petrijevaca a dvoje djece je iz Satnice. Djeca koja pohađaju kraći program predškole nisu polaznici redovnog programa vrtića.

Cilj kraćeg programa predškole je osigurati okruženje u kojem će dijete u godini pred polazak u školu maksimalno razvijati svoje potencijale, zadovoljavati aktualne interese i steći znanja, vještine i navike koje će mu omogućiti uspješnu prilagodbu na nove uvjete rasta i razvoja u školskoj sredini .

Sve to provodimo kroz više razvojnih područja:
- tjelesni rast i razvoj;
- razvoj govora i komunikacije;
- socijalno-emocionalni razvoj;
- spoznajni razvoj i
- dječje stvaralaštvo.

Radi se po određenom planu i programu, koji smo i ove godine proveli u potpunosti na zadovoljstvo djece, roditelja te odgojitelja. Njihova  sreća, zadovoljstvo i napredovanje su za sve nas veliki poticaj za daljnji rad, jer kroz njih, rastemo, obogaćujemo se ,kako roditelji, odgajatelji, tako i cijela zajednica.

Na kraju završenog kraćeg programa predškole, priredili smo završnu svečanost koja je ove godine održana 31.05.2019. u prostorijama Dj. Vrtića „Maslačak“  Petrijevci. Djeca su recitirala, glumila, pjevala i plesala. To je jednostavno njihov  „veliki dan“  u kojem s ponosom i velikom srećom poručuju „spremni smo za školu„.

Na kraju svečanosti svako dijete je dobilo diplomu i potvrdu da su uspješno položili kraći program predškole.

Osim roditelja djece polaznika kraćeg programa predškole svečanost su uveličali gosp.  Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci, te ravnatelj Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće, gosp. Zdenko Glasovac.

Ovom prilikom im zahvaljujemo, kao i svima ostalima koji su bili prisutni na ovoj svečanosti.

Pripremile:
Marta Sudar, voditeljica dj.vrtića „Maslačak“ Petrijevci
Dajana Lacković, voditeljica kraćeg programa predškole

Program predškole u dječjem vrtiću_1
Program predškole u dječjem vrtiću_2
Program predškole u dječjem vrtiću_3