Obavijest obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za analizu tla

KORONAVIRUS

U slučaju krizne situacije obuhvaćene COVID-19 virusom kontakt za građane:
Info mobitel: 098/339-299, e-mail: ivo.zelic@petrijevci.hr

Obavijest obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za analizu tla


04/06/2020

Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ br.28/18, 115/18 , 98/19) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla (analize tla) na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni gnojiva (mineralnih i organskih), poboljšivača tla i pesticida.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku – Područna jedinica Osijek organizira tijekom mjeseca veljače 2020. godine edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama.

Planirano vrijeme trajanja edukacije je pet sati, a za gospodarstvenike sa područja Općine Petrijevci edukacija o uzimanju uzoraka tla održat će se u utorak 11. veljače 2020. godine u Gradskoj vijećnici grada Valpova u vremenu od 9.00 do 14.00 sati.

Prijave za sudjelovanje na edukacijama poljoprivredni proizvođači mogu izvršiti do dana održavanja edukacije elektroničkim putem – preko stranice Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, na adresi: https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/ ili na dan edukacije izravnim upisom kod predavača.

Za dodatne informacije, pomoć oko popisa poljoprivrednih gospodarstava radi pozivanja ili informacija oko prijava na edukaciju, može se kontaktirati na broj 091 2287 115.

Kompletnu obavijest možete preuzeti na ovom linku.