Izgradnja biciklističko-pješačke infrastrukture u Općini Petrijevci - uvodna konferencija

Izgradnja biciklističko-pješačke infrastrukture u Općini Petrijevci - uvodna konferencija


30/11/2020

U petak, 6. studenog 2020. godine u vijećnici Općine Petrijevci organizirana  je uvodna konferencija projekta "Izgradnja biciklističko-pješačke staze od Satnice do Petrijevaca".

Projekt naziva „Izgradnja biciklističke infrastrukture u Općini Petrijevci" ukupne planirane vrijednosti u iznosu 7.855.428,19 kuna odabran je za financiranje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek. Financiran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova bespovratnim sredstvima Kohezijskog fonda u iznosu od 4.108.388,94 kuna. Projekt će rezultirati izgrađenom biciklističko - pješačke staze od Satnice (centar naselja) do Petrijevaca (izlaz na ulicu Republike kroz Mlinsku ulicu), u duljini od 4,08 kilometara. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca.

Svrha projekta je ulaganje u infrastrukturu namijenjenu biciklistima u okviru područja Urbane aglomeracije Osijek, te poboljšanje prometne povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije, povećanje korištenja sredstava javnog prijevoza, smanjenje emisija CO2 te povećanje sigurnosti biciklista i ostalih sudionika u prometu kroz izgradnju biciklističko-pješačkih staza na području Općine Petrijevci, kao jednog segmenta mreže biciklističke infrastrukture Urbane aglomeracije Osijek.

Prijavu projekta te upravljanje projektom i administracijom obavlja „Vallis savjetovanje“ j.d.o.o. iz Požege. Nakon provedene javne nabave radove izvodi „Osijek-Koteks“ d.d. Osijek, a stručni nadzor nad izvođenjem radova „Rencon“ d.o.o. Osijek, koji je izradio glavni projekt. Nakon provedenih postupaka nabave vrijednost projekta je 6.275.514,66 kuna.

Izgradnja biciklističke staze_1
Izgradnja biciklističke staze_2
Izgradnja biciklističke staze_3
Izgradnja biciklističke staze_4