Održana 32. sjednica Općinskog vijeća

Održana 32. sjednica Općinskog vijeća


22/01/2021

U Vijećnici Općine Petrijevci u ponedjeljak, 21. prosinca 2020. godine, održana je 32. sjednica Općinskog vijeća, ujedno i posljednje u ovog izazovnoj 2020. godini.

Vijećnici su jednoglasno usvojili svih 7 predloženih točaka Dnevnoga reda od kojih izdvajamo i najvažniji financijski dokument Općine, Proračun za 2021. godinu.

U slijedećoj godini Općina Petrijevci planira uprihodovati 19,8 mil. kuna od kojih se najveći dio odnosi na prihode iz nacionalnih i EU fondova, gotov 11,5 mil. kuna za što su potpisani ili prijavljeni kvalitetni projekti vezani za infrastrukturu i društveni život te socijalnu politiku.

Rashodi su planirani u istom iznosu kako bi Proračun bio uravnotežen, a raspodijeljeni su na sve segmente života lokalne zajednice.

Proračun je i ovaj puta razvojan sa izraženom socijalnom notom, brigom o svim dobnim skupinama stanovnika Općine s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine, a voditi će se posebna briga i o razvoju gospodarstva koje će potaknuti novo zapošljavanje i razvoj.

Usvojene su i Treće izmjene i dopune proračuna za ovu godinu kako bi se do kraja godine prikazalo realno stanje prihoda i rashoda temeljeno na ostvarenju u prvih 11 mjeseci pa je tako on umanjen za 1,8 mil kuna i sada iznosi 15,6 mil kuna, no svi projekti koji su planirani su i započeti, a njihovo dovršenje se planira u idućoj godini.

U izmijene ovogodišnjeg i proračuna za iduću godinu usvojeni su i svi programi raspoređivanja sredstava po grupama rashoda ovisno o namjeni.

Općinsko vijeće donijelo je i Odluku vezanu za odvoz otpada na području Općine kojoj se trgovačkom društvu Urbanizam d.o.o. Valpovo produljuje vršenje ove javne usluge do trenutka okončanja postupka usklađivanja akata o osnivanju tj. razrješenja vlasničke strukture.

Na kraju sjednice čestitku za Božić i novu 2021. godinu, svim vijećnicima, djelatnicima općinske uprave i građanima uputili su općinski načelnik Ivo Zelić, zamjenik općinskog načelnika Đuro Petnjarić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Vrbanić. Svi su iskazali zadovoljstvo postignutim u ovoj godini koja se unatoč pandemiji koronavirusa završava uspješno u pogledu infrastrukturnih projekata, ali je nažalost izostao društveni život u našim mjestima Petrijevcima i Satnici, a koji će se, nadamo se, još intenzivnije nastaviti nakon pandemije kako bi se vratili normalnom životu u punom smisli riječi.